Voorwaarden visum Sri Lanka 2018-09-06T07:07:51+00:00

Voorwaarden visum Sri Lanka

Voorwaarden visum Sri LankaBij het regelen van je reis hoort niet alleen een vlucht en een verblijf, maar natuurlijk ook de documenten die je zeker nodig zult hebben. Denk hierbij aan een geldig paspoort, maar natuurlijk ook een visum. Een visum is een eis vanuit een land om ervoor te zorgen dat mensen moeten voldoen aan voorwaarden voor ze het land in mogen. Op die manier wordt voorkomen dat bijvoorbeeld mensen met een strafblad het land in kunnen, waar ze vooral in de Verenigde Staten erg streng op zijn. Ook Australië is geen gemakkelijk land om zomaar binnen te komen. Daarbij is het nog belangrijk aan te geven wat je komt doen. Ga je rondreizen, op bezoek bij familie of kom je er om te werken? Sri Lanka is tevens een van de landen waarvoor een visum nodig is. In dit artikel lees je meer over de aanvraag van het visum, maar daarbij ook de belangrijke voorwaarden waar je van op de hoogte moet zijn voor je je aanvraag zal doen.

Welke voorwaarden horen er bij?

Voor je de aanvraag echt in werking gaat zetten, is het handig om alle voorwaarden goed door te lezen. Voldoe jij hier als reiziger wel aan? Zo moet je bijvoorbeeld een reisdoel hebben en daarbij moet er ook sprake zijn van bewijs dat je het land weer zal verlaten, omdat dat voor de immigratiedienst wat meer zekerheid biedt dat je ook weer weg zal gaan. Het is de immigratiedienst die kijkt naar of jij voldoet aan de voorwaarden voor het visum en daarbij ook kunnen bepalen of dat niet het geval is. Daarbij bepalen zij of jij het juiste visum hebt gekozen wat betreft het reisdoel.

Er zijn een aantal eisen waar jij als persoon aan moet voldoen:
– je werkt niet als diplomaat of journalist
– het is niet toegestaan te werken voor of met een NGO
– je mag geen professionele mediaproducties maken

Wat betreft het werken hangt dit ook af van het visum dat je hebt gekozen. Je mag namelijk wel in Sri Lanka werken, maar je moet hiervoor dan wel een zakelijk visum hebben aangevraagd. Hierbij horen dan ook meer kosten en zijn andere eisen gesteld. Verder heb je ook nog enkele voorwaarden met betrekking tot je reis. Denk daarbij aan een verblijf van maximaal 30 dagen waarbij je ook aan kunt tonen waar je gaat verblijven. Er is een mogelijkheid nog verlenging aan te vragen van het visum, waarbij je maximaal 90 dagen mag blijven. Denk er wel aan dat dit het maximale is, en een dubbele verlenging vrijwel altijd afgekeurd wordt door de immigratiedienst. Verder moet de reis zakelijk of toeristisch zijn en je visum hierbij passen. Als je op bezoek gaat bij familie/vrienden, kun je het beste gaan voor het visum voor toeristen. Als je met dit visum reist, is het niet mogelijk te gaan werken voor een organisatie in Sri Lanka en je mag ook geen vrijwilligerswerk doen, ondanks dat het dan niet gaat om betaald werk. Tot slot mag je niet deelnemen aan bijeenkomsten van politieke aard en mag er geen sprake zijn van het bijwonen van een journalistiek evenement.

Zoals eerder vermeld, is het van groot belang een terugvlucht te hebben geboekt. Die moet je namelijk kunnen laten zien op het moment dat je aankomt, als bewijs dat je het land weer verlaat. Dit is een van de voorwaarden die worden gesteld aan het visum. Daarbij is het van belang dat je voldoende geld hebt om hiervan een maand op vakantie te kunnen, als je die tijd daar ook blijft. Als jij met weinig geld het land in wil, is dat voor de immigratiedienst heel verdacht. De kans is dan namelijk groot dat je hier wil gaan werken, terwijl je reist met een visum waarmee dat niet is toegestaan. Weinig geld betekent voor hen grote alarmbellen, dus zorg ervoor dat je kunt aantonen dat je voldoende op je rekening hebt staan. Je moet in ieder geval 15 dollar per dag hebben om van te kunnen leven, dus je hoeft niet te reizen met duizenden euro’s op je rekening.

Wanneer je een visum aanvraagt, mag jouw reisdoel niet ineens veranderen. Stel je voor dat je van plan bent te gaan werken, en je het zakelijke visum aanvraagt. Je hebt dan toestemming om te gaan werken, maar mag niet zomaar bij een ander bedrijf in dienst gaan dan je in eerste instantie zou doen. Je moet in dat geval een nieuw visum aanvragen dat wel klopt met waar jij werk wilt gaan verrichten.

Voorwaarden bij de aanvraag

Er zijn verder nog een aantal andere voorwaarden waar aan gedacht moet worden. Allereerst het feit dat ieder een eigen paspoort nodig heeft, dus ook kinderen die nog minderjarig zijn en in Nederland op het paspoort van de ouder staan. Verder is het een eis dat jouw paspoort nog op zijn minst zes maand geldig is, vanaf het moment van aankomst in Sri Lanka. Bij de aanvraag van je visum hoef je overigens nog geen ticket te hebben geboekt, want je aankomstdatum is slechts een indicatie waar je 30 dagen vanaf mag zitten. Stel je voor dat je aangeeft 1 juli aan te komen, dan mag je ook gerust pas 15 juli aankomen. Dat vormt geen problemen, zodat je ook nog rustig kan kijken naar een vliegticket dat bijvoorbeeld goedkoper is dan die voor 1 juli. Je ticket voor de terugreis moet je dus al wel hebben! Verder is een verblijfplaats geen eis, maar is het wel de bedoeling dat je een indicatie kunt geven van jouw reis. Wat wil je precies gaan doen en wat voor soort verblijf zul je kiezen? Het aanvragen van een visum voor een ander is mogelijk, mits je diens paspoortgegevens en alle andere belangrijke gegevens ook hebt. Pas dan kun je de aanvraag goed doen. Alles moet namelijk worden ingevuld. Tot slot moet je voor kinderen waarvan niet beide ouders meereizen, een toestemmingsverklaring hebben. Die moet worden getekend door beide ouders uit bewijs dat het in orde is dat de kinderen meereizen.

Zodra je de aanvraag hebt gedaan, kan je hier niets meer aan veranderen. Mocht dat wel het geval zijn, dan moet je de aanvraag nogmaals doen. Het is dus altijd goed alle gegevens meerdere malen te checken om extra kosten te voorkomen. Daarbij ben je zelf verantwoordelijk voor wat je invult, ook als dat een fout was. Als er iets op het visum anders blijkt te zijn dan op het paspoort, is de kans groot dat je alsnog niet toegelaten wordt tot Sri Lanka. Je moet de aanvraag dan nogmaals doen, deze moet nog eens worden goedgekeurd en je moet natuurlijk ook nog eens betalen. Check alle info dus, vooral dingen als het BSN-nummer, nog eens goed voor je de aanvraag doet.

Ook komt het voor dat het paspoort niet voldoet aan de eisen. Zo moet het paspoort, zoals eerder vernoemd, bij aankomt nog zes maanden geldig zijn en mocht dat niet zo zijn, is dat genoeg reden om je terug te sturen. Ook in dat geval wordt er gekozen voor een nieuwe aanvraag van een visum, omdat het niet mogelijk is nog dingen te wijzigen.

Tot slot heb je ook nog reizigers die wellicht niet komen voor zaken of als toerist, maar bijvoorbeeld als student. In dat geval voldoet het toeristen of zakelijk visum helaas niet, maar kun je het beste kiezen voor een fysiek visum. In dat geval wordt er natuurlijk ook geholpen met wel visum het beste past bij de aanvrager. Je kan daarbij uiteraard ook hulp vragen mocht je ergens niet uit komen. Stel je voor dat jij een bepaalde reis maakt en niet weet welk visum hierbij past, dan is advies vragen sowieso een aanrader om te voorkomen dat je het land niet in komt.

Je hebt dus een aantal dingen om goed op te letten bij de aanvraag voor het visum Sri Lanka. Zo moet je voldoende financiële middelen hebben (15 dollar per dag) en moet je aan kunnen tonen wanneer je het land weer verlaat. Je hebt een maximale reisduur van 30 dagen maar daarbij nog wel kans op een verlenging indien je dat zelf wil aanvragen. Je kunt in dat geval nog een tijdje blijven. Met een zakelijk visum geef je aan hoe en waar je gaat werken en geef je natuurlijk ook gegevens van het bedrijf op. Stel dat je ineens ergens anders gaat werken, dan moet je de visumaanvraag nogmaals doen omdat het niet mogelijk is ergens anders te werken dan al aangegeven stond op het visum. Een spoedaanvraag is overigens ook mogelijk, zodat je het visum, normaal gesproken, al binnen een uur in je mailbox hebt. Als je op korte termijn moet reizen, is zoiets aangeraden. Mocht je op tijd zij, dan is het handig om eerst een visum aan te vragen en dan je reis te boeken. Dan weet je zeker dat het visum goedgekeurd is voor je daadwerkelijk een vlucht en verblijf hebt gekozen en betaald.

Visum aanvragen