Uitleg visum sri lanka 2018-09-06T07:00:34+00:00

Uitleg Visum Sri Lanka aanvragen

Uitleg visum sri lankaDe wereld afreizen? Dat kan helaas niet zomaar. Tegenwoordig zijn we steeds meer gericht op veiligheid, en dat is in ieders belang. Om te voorkomen dat iedereen overal zomaar heen kan, is er onder andere het visum ingevoerd. Het visum is niet in ieder land een eis en binnen de Europese Unie kun je gewoon met je ID-kaart het land in. Een paspoort is pas nodig als je buiten Europa reist. Een paspoort is dan ook duurder om aan te vragen dan een ID-kaart. Voor reizen naar bijvoorbeeld Australië, de Verenigde Staten en Sri Lanka is een visum nodig, maar daarbij ook een paspoort. In dit artikel lees je alles wat je zou moeten weten over de aanvraag en over het visum Sri Lanka zelf. Zo ga jij goed voorbereid op reis en hoef je je geen zorgen te maken dat er iets mis zal gaan.

Voor Sri Lanka is het een eis om het land binnen te komen met een erkend visum. Dat betekent: een visum dat niet verlopen is en ook past bij de aankomstdatum. Daarover lees je later nog meer. Het visum kan worden gekozen voor een zakelijke reis, maar ook door de toerist. Zo is het voor vrijwel ieder mogelijk om naar Sri Lanka te gaan. Mocht je hier willen studeren of een ander reisdoel hebben, vraag dan advies over welk visum gekozen moet worden, zodat je niet voor een verrassing komt te staan.

Het visum wordt ook wel een ETA genoemd. Dit staat voor een electronic travel authorization, oftewel een elektronisch visum dat lekker makkelijk aan te vragen is en daarmee ook goedkoop blijft. De immigratiedienst bepaalt of jouw visum door de keuring komt en of jij er dus naar binnen mag. Je reis mag maximaal 30 dagen zijn en mag worden gedaan voor vakantie, maar ook als zakelijke reis. Het verlengen van je visum is ook mogelijk, tot maximaal negentig dagen. Je kunt het visum makkelijk online aanvragen zonder daar teveel moeite voor te doen. De visum aanvraag wordt snel behandeld zodat jij binnen no-time het visum in je mailbox zult ontvangen. Dit scheelt voor iedereen tijd en geld!

Voor wie is het visum?

Het visum kan worden gekozen door mensen die op vakantie gaan in Sri Lanka, maar ook door zakelijke reizigers of mensen die een overstap hebben in Sri Lanka. Je mag dan maximaal 2 dagen verblijven en moet dan ook aangeven hoelang je precies blijft.

Allereerst heb je het toerisme, want wanneer ben je exact een toerist? Het gaat dan om iemand die bezienswaardigheden bezoekt en daarbij natuurlijk ook vakantie viert. Het is mogelijk om met dit visum medische behandelingen te ondergaan en je mag meedoen aan sportevenementen. Ook is het mogelijk deel te nemen aan activiteiten die te maken hebben met de cultuur en mag je tot slot met dit visum je familie of vrienden bezoeken.

Dan zijn er de zakenreizen. Het gaat daarbij om het deelnemen aan een conferentie/workshop of seminar, religieuze gelegenheden, symposia, vergaderingen en tot slot evenementen op het gebied van kunst, dance of muziek.

Tot slot is er het doorreisvisum. Deze gebruik je als je Sri Lanka binnen moet komen om naar een ander land te reizen. De overstap heeft dan een maximale tijd van 48 uur en het is niet de bedoeling om met een andere reden dit visum te kiezen. Je kan hem dus niet kiezen als je bijvoorbeeld journalist bent en er tijdelijk wil zijn, er naar een evenement wil op het gebied van journalistiek, er andere activiteiten wilt uitvoeren en meer. Ook moet de bemanning van het vliegtuig een geldig visum hebben. Daarbij wordt vaak voor dit visum gekozen als mensen niet in aanmerking komen voor het andere visum, maar ook dat is uiteraard niet de bedoeling! Heel kort gezegd gaat het dus alleen om een overstap in Sri Lanka.

uitleg Aanvragen van het visum

Bij de aanvraag vul je enkele gegevens in, zoals je contactgegevens maar ook enkele dingen over jouw reis zelf. Denk daarbij aan het doel van je reis, de verwachte aankomstdatum en de datum dat je ook weer weg zult gaan. Gelukkig hoef je niet van alles in te scannen. Je paspoort wordt gekoppeld aan jouw visum, dus het is niet nodig deze erbij te uploaden. Daarbij is het geen eis om al een vliegticket te boeken, zolang het ticket terug maar wel geboekt is als bewijs. Dat biedt jou nog wat vrijheid met betrekking tot de heenvlucht.

Daarna wordt het visum toegekend en toegestuurd per e-mail. Deze kun je op deze manier ook laten zien bij aankomst in Sri Lanka. Vergeet hem niet ook uit te printen en altijd je paspoort bij je te hebben. Je hebt dus je visum én paspoort nodig en niet maar een van de twee. Dat voldoet niet aan de eisen.

De aanvraag kan je overigens voor meerdere mensen doen. Dat kan voor een gezin, maar ook voor een groep vrienden bijvoorbeeld. Als jij het invult, vul dan jouw adres in, dat kan ook voor de rest van de groep. Op die manier hoef je niet telkens een nieuw formulier te openen en ook niet opnieuw te betalen. Je betaalt aan het eind voor het aantal visa dat je hebt aangevraagd en doet dat eenmalig, wel zo makkelijk. Denk er wel aan dat je alle contactgegevens van je medereizigers nodig gaat hebben. Denk aan volledige namen, geboortedata, BSN-nummers en meer. Het is dus niet heel handig om dit in je eentje te doen, maar kan beter met je hele groep worden gedaan. Het is namelijk ook heel belangrijk om alles goed in te vullen, maar uiteraard ook naar waarheid. Kies altijd voor het visum dat past binnen jouw reisdoel. Check daarbij vooral nummers zoals het BSN, want als deze niet overeenkomt op jouw paspoort en visum, dan heb je een probleem en zul je het opnieuw moeten aanvragen.

Dan zijn er tot slot nog de kosten. De kosten per visum bedragen 49,95 euro. Je kunt dan bij een groepsaanvraag het gehele bedrag afrekenen zodat je niet meerdere keren de betaling moet uitvoeren. Het is mogelijk dat de kosten hoger worden als je een spoedaanvraag hebt gedaan. Bij het zakenvisum betaal je ook 10 euro meer dan bij het gewone toeristenvisum. Heb je het visum met spoed nodig? Dan kun je de spoedaanvraag doorzetten en kun je verwachten dat je je visum ook al binnen een uur binnen hebt. Ideaal! Echter geeft dit geen garantie: het kan nu eenmaal nog even duren. Echter kun je erop rekenen dat het spoedig wordt opgepakt zodat jij snel je reis kunt vervolgen naar Sri Lanka.

Denk er dus al met al aan goed alle contactgegevens te checken omdat je bij een foutje, het land al niet kunt binnenkomen. Je moet de aanvraag dan weer volledig opnieuw doen. Verder kan je gebruik maken van de aanvraag voor een heel gezin/vriendengroep om wat tijd te besparen en minder moeite te steken in je aanvraag. De rest van de aanvraag spreekt voor zich. Je geeft aan waarom je reist en moet natuurlijk bewijs hebben dat je Sri Lanka ook weer verlaat. Als je het daar zo naar je zin hebt, kun je er nog voor kiezen je visum daar te verlengen. Dat kan worden gedaan tot maximaal 90 dagen. Ook daarna kan je nog weer verlenging aanvragen, maar over het algemeen is dat niet iets dat veel wordt gedaan omdat dit vrijwel altijd afgekeurd wordt. Ben je op doorreis? Geef dan aan of je een of twee dagen blijft. Ben je van plan ook maar iets van betaald werk te verrichten? Kies dan voor het zakelijke visum en als je als toerist komt, dan spreekt het toeristenvisum voor zich. Mocht je nog vragen hebben, dan ben je altijd welkom contact op te nemen. Beter vragen dan fouten maken!

Visum aanvragen