Kosten visum voor Sri Lanka 2018-09-06T06:55:04+00:00

Kosten visum Sri Lanka

Kosten visum voor Sri LankaWanneer je naar Sri Lanka gaat, zijn er vooraf wel wat dingen die je moet regelen. Of je nu met een toeristische of een zakelijke reden naar het land gaat, het is ten alle tijden belangrijk dat je jezelf goed voorbereidt. Zo is het noodzakelijk om een visum aan te vragen wanneer je naar dit land gaat. Hoe dat precies in zijn werk gaat weet je wellicht al, maar hoe zit het eigenlijk met de kosten van een visum voor Sri Lanka? Want we hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat het aanvragen van een visum niet gratis is. Er komen namelijk bepaalde kosten bij kijken. Het is wel zo fijn dat je voor het aanvragen al op de hoogte bent van deze kosten zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Maar hoeveel kost het visum dan precies? En zijn de kosten voor een visum voor Sri Lanka altijd hetzelfde of hangt het ook af van je reisdoel? Hieronder kom je er alles over te weten.

Verschillende visa

Het is allereerst belangrijk en goed om te beseffen dat de kosten voor een visum voor Sri Lanka behoorlijk kunnen verschillen. Het hangt namelijk af van een aantal verschillende zaken. Er is een belangrijk verschil tussen een online visum en een visum die je via de ambassade op een fysieke manier aan zal moeten vragen. In de meeste gevallen kun je gelukkig gewoon een digitaal visum aanvragen. Daarom richten we ons met de kosten van een visum voor Sri Lanka voornamelijk op deze digitale visa ofwel e-visa. Er zijn in totaal drie verschillende soorten e-visa te verkrijgen voor dit land. Een online visum voor toeristen, mensen met een zakelijk reisdoel én een afzonderlijk e-visum voor mensen die alleen maar willen overstappen in Sri Lanka. We bespreken de verschillen tussen deze diverse visa omdat de prijzen ervan ook kunnen verschillen. Er zijn daarnaast nog meer factoren die invloed hebben op de kosten van een visum. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan de betaalmethode die je kiest en hoe snel je het visum geleverd wil hebben.

Toeristenvisum Sri Lanka

Laten we eerst eens kijken naar de kosten van een visum voor Sri Lanka wanneer je hier als toerist naar toe gaat. Voor de duidelijkheid: een toeristenvisum is echt alleen bedoeld als je uitsluitend toeristische doelen hebt om het land te bezoeken. Wanneer je gedeeltelijk als toerist gaat maar daarnaast ook zakelijke activiteiten onderneemt, dien je te beschikken over een zakenvisum. Het is belangrijk om dit onderscheid goed in de gaten te houden en bij twijfel advies in te winnen. Wanneer je een toeristenvisum wilt aanvragen voor Sri Lanka bedragen de kosten €49.95. Dit is overigens een inclusieve prijs. Er komen dus niet nog allerlei verborgen kosten bovenop. De BTW, servicekosten, consulaire kosten én aanvraagkosten zijn al meegerekend.

Zakenvisum Sri Lanka

Nieuwsgierig naar de kosten voor een zakenvisum voor Sri Lanka? Als je naar dit land wil reizen met een zakelijke reden, dien je over zo’n visum te beschikken. Ook als je veel toeristische plannen hebt maar toch zakelijke activiteiten gaat ondernemen, is een zakenvisum noodzakelijk. Een zakenvisum voor Sri Lanka kost €59,95 euro per persoon. Dat is de totaalprijs inclusief aanvraagkosten, consulaire kosten, service kosten en BTW. Daarnaast kun je ook dag en nacht het supportcenterbellen. Deze zijn namelijk 24/7 geopend voor vragen met betrekking tot een visum in Sri Lanka.

Overstapvisum Sri Lanka

Het derde mogelijke e-visum dat je voor Sri Lanka kunt aanvragen is een overstapvisum. Eigenlijk zegt de naam van dit visum het al: het is bedoeld voor mensen die eigenlijk alleen maar naar Sri Lanka komen omdat ze onderweg zijn naar een andere bestemming. Wanneer je in Sri Lanka moet overstappen kan het gebeuren dat je hier langere tijd moet blijven om te wachten op je volgende vlucht. In dat geval is een overstapvisum aan te raden. Gelukkig kun je deze ook zonder problemen online aanvragen. Dit kost net als een toeristenvisum €49.95 per persoon. Ook hier komen geen onverwachte kosten meer bij.

Voor meerdere mensen een visum aanvragen

Het kan natuurlijk dat je alleen naar Sri Lanka gaat. In de meeste gevallen betreft het echter een reisgezelschap. Wanneer je met meerdere mensen naar Sri Lanka wil kun je voor al deze mensen tegelijk een visum aanvragen. Daar moet echter direct bij gezegd worden dat de kosten voor een visum voor Sri Lanka daar niet minder van worden. Je betaalt nog steeds dezelfde prijs per persoon. Het grote voordeel van zo’n groepsaanvraag is namelijk dat het stukken sneller en effectiever is. Er zijn namelijk tal van vragen die je in het formulier direct voor de hele groep kunt invullen zoals reisdatum, reisdoel en verblijf. Bij een groepsaanvraag is het één keer beantwoorden van zo’n vraag voldoende.

Kosten spoedaanvraag visum Sri Lanka

In sommige gevallen heb je met spoed een visum nodig voor Sri Lanka. Bijvoorbeeld omdat je te lang gewacht hebt met je aanvraag of omdat je simpelweg pas op het laatste moment weet dat je naar dit land toe moet. Normaal gesproken wordt een e-visum binnen enkele dagen bekeken en al dan niet goedgekeurd. Wanneer je een visum krijgt toegewezen wordt deze door middel van een e-mail naar toegestuurd. De kosten hiervan zijn hierboven al beschreven. Heb je meer haast? Dan is het ook mogelijk om een spoedaanvraag in te dienen. Meestal krijg je dan binnen het uur al een goedkeuring. Bovendien zijn de kosten van een visum voor Sri Lanka met spoed helemaal niet zo hoger. Je betaalt de standaardprijs die we hierboven al hebben aangegeven plus een toeslag van slechts vijf euro per persoon. Je kunt een spoedaanvraag direct starten.

Bijkomende kosten

Zoals gezegd betaal je voor het visum een vaste totaalprijs. Dat houdt dus in dat je niets extra’s hoeft te betalen. Hoewel er zeker sprake is van consulaire kosten, aanvraagkosten en servicekosten, is dat allemaal al bij de prijs meegerekend. Hetzelfde geldt voor de BTW. Toch is er wel iets waardoor er nog extra kosten bij kunnen komen. Dat zijn namelijk de transactiekosten voor het betalen van het visum. De transactiekosten zijn overigens afhankelijk van welke betaalmethode je gebruikt. Wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van iDeal of Bancontact hoef je helemaal geen transactiekosten te betalen. Als je betaalt met PayPal of een creditkaart wordt de prijs wél iets hoger. Het is dan ook altijd verstandig om gebruik te maken van een betaalmethode die geen extra kosten met zich mee brengt.

Visum aanvragen